Lammers & Fousert signeren boek bij boekhandel Marsman.

29-05-2016 12:28

Emmeloord, 29 mei 2016 | Op vrijdag 3 juni van 19:30 tot 20:30 uur zullen Berthoo Lammers & Herman Fousert bij Boekhandel Marsman in de Lange Nering 88 aanwezig zijn om hun boek, deel I van de trilogie: “De Smaak van Korenwijn .30-06” te signeren.
De Noordoostpolder is hiermee een boek van eigen bodem rijker.

Berthoo Lammers besloot vorig jaar het boek te schrijven. De ‘Smaak van Korenwijn’ is een detective die zich afspeelt in het gebied genaamd de ‘Uckermark’ ten noordoosten van Berlijn. Niet alleen is het een prachtige onaangetaste omgeving, maar bovenal heeft het gebied een rijke historie. Lammers: “Nog steeds wonen er vele Graven die landgoederen voor de jacht verpachten. De mystiek van de omgeving en het feit dat de tijd er even stil staat, bracht ons op de gedachte een detective te schrijven. Samen met Fousert is een verhaallijn geëxtraheerd dat als fundament is gebruikt voor het beschrijven van onze gemeenschappelijke ervaringen. Fousert heeft daarbij met name zijn kennis over de jacht ingebracht. Het is een 400 pagina’s tellende detective geworden.”

 

Verhaallijn

Het boek heeft ook nog een bijzonder tintje. Het bevat namelijk verwijzingen naar de Vrijmetselarij. De hoofdpersoon in het verhaal, een Duitse Graaf, is lid van een Vrijmetselaarsloge in Berlijn. Op het door de Graaf aan een echtpaar verpachte landgoed wordt een groep jagers uitgenodigd. Na afloop van een jacht wordt de gastheer dood aangetroffen in zijn jachtgebied. Inspecteur Friedhelm Wolff staat voor een moeilijke opdracht. Het resultaat is een detective waarbij bedrog, vernedering en egoïsme elkaar kruisen in het jachtveld.

 

Website.

Er is ook een website gemaakt over het boek. www.desmaakvankorenwijn.nl Hier is in het kort de verhaallijn te lezen. Het boek is reeds verkrijgbaar bij Boekhandel Marsman te Emmeloord. De prijs bedraagt € 19,95.

 

Berthoo Lammers en Herman Fousert nodigen u graag uit op vrijdag 3 juni tussen 19:30 – 20:30 uur bij Boekhandel Marsman om een aangeschaft exemplaar voor u te signeren.

 

Noot voor de redactie

Berthoo Lammers, tel 0653391959 | E-mail. Lammers@solcon.nl