Vervolg op boek "De Smaak van Korenwijn .30-06"

18-06-2018 13:08

Spannend 2de deel van een detective van polderbodem

Emmeloord, 18 juni 2018 | Schrijver Berthoo Lammers geeft samen met Herman Fousert een vervolg aan het boek “De Smaak van Korenwijn '.30-06'” Deel I van de trilogie. Het boek krijgt een toepasselijke subtitel mee: “De Vergelding”.
Herman Fousert, medeverantwoordelijk voor de plotlijnen, benaderde Berthoo lammers om na het succes van het eerste deel een tweede deel te schrijven. Daarbij zal de bijzondere kennis over de jacht, verwerkt in een 400 pagina’s tellende detective, niet ontbreken.

Geschiedenis
Het verhaal speelt zich wederom af in de Uckermark in Oost-Duitsland en vertelt het verhaal van de weduwe van Jacues in ‘t Gooi. Deze betrok rond 2010 een landgoed vlak onder het idyllische plaatsje Fürstenwerder. Hij leefde volledig op kosten van zijn naïeve vrouw, Violetta de Wit. Op sluwe wijze liet hij zijn droom in vervulling gaan. In 't Gooi leed een anoniem dubbelleven. Het was een jachtheer die op meedogenloze en geraffineerde wijze vrouwen uitbuitte en tot slachtoffer maakte.

Wraak
Na de onopgeloste moord op Jacques in ’t Gooi in 2016 bleef de weduwe met vraagtekens achter. Geobsedeerd om de moordenaar van haar man te vinden lijdt Violetta de Wit aan psychische stoornissen. Nadat ze uiteindelijk wordt ontslagen uit een kliniek opent ze de jacht om de moord op haar man te wreken. Hoe dichter ze bij de oplossing komt hoe harder haar de waarheid valt.

Het boek wordt een spannende psychologische triller die einde van het jaar zal verschijnen.

Website.
Er is ook een website gemaakt over het boek. www.desmaakvankorenwijn.nl.Een tweede druk van het eerste deel is nog beperkt verkrijgbaar bij Boekhandel Marsman te Emmeloord.